Любовта е...

Мамо,
трябва да ти
кажа нещо

София Прайд – 12.06.2021 г.

Приемането идва с признаването

Защо разкриването като ЛГБТ човек е толкова важно не само за нас самите, но и за близките ни? Защото промяната тръгва от нас. Ако предприемем тази понякога трудна стъпка, ще покажем на нашите близки, че може би са далеч по-приемащи, отколкото смятат, че са – защото цял живот са приемали нас. А и след разкриването ние сме все същите хора, които те винаги са обичали.

Много ЛГБТ хора ограничават своето разкриване до тесен кръг от приятели – понякога само до близки от общността. Това важи особено силно в малките градове и населени места, където такава тайна може да се пази цял живот, дори от семейството.

Ние обаче вярваме, че когато приемеш твоите близки ЛГБТ хора, ще ти бъде по-лесно да приемеш и онези, които не познаваш.

Искаме да ти покажем, че няма нищо страшно в това да кажеш кой си и да продължиш да бъдеш себе си.

Ела на София Прайд на 12 юни.

Този сайт е произведен в рамките на проекта „На ръба на приемането“, съфинансиран по програма „Права, равенство, гражданство“ на Европейския съюз. Изразените тук становища не обвързват по никакъв начин Европейската комисия и тя не носи отговорност за използването на информацията, която се съдържа в този материал.